torstai 4. syyskuuta 2014

Linkkejä ja artikkeleita fibromyalgiasta sekä aktiivinen keskusteluryhmä Facebookissa

Tähän väliin pieni linkkipostaus, joiden takaa löytyy artikkeleita fibromyalgiasta suomenkielisenä. Artikkeleista on hyötyä myös lähimmäisille, sillä niiden kautta he ehkä ymmärtävät sairautta paremmin. Kannattaa käydä lukemassa!

Täältä löytyi hyvä artikkeli fibromyalgiasta:

Fibromyalgian taustalla on kivunsäätelyn ja autonomisen hermoston herkistyminen

Samasta paikasta löytyy myös lyhyt artikkeli, miten fibromyalgia heikentää työkykyä:

Fibromyalgiaoireet heikentävät merkittävästi työkykyä

Edit 5.9.2014: Löysin vielä yhden artikkelin, jonka ajattelin linkata tähän samaan postaukseen

Fibromyalgia – elämä kuin ainainen kokovartalohammassärky

Lisäksi tällä viikolla löysin Facebookista aktiivisen ja suomalaisen fibromyalgia-ryhmän, joka on tarkoitettu kaikille fibromyalgian kanssa taisteleville, niin sairastuneille kuin heidän lähipiirilleen. Ryhmä on suljettu ryhmä, joten kaikki kirjoitukset pysyvät vain ryhmän jäsenten näkyvillä. Itse hämmästyin miten paljon jäseniä ryhmästä löytyy, tällä hetkellä jäseniä on 1225. Täältä löytyy paljon vertaistukea, infoa, tarinaa ja paljon asiaa.

Ryhmä löytyy täältä: Fibromyalgiaryhmä kaikille

1 kommentti:

  1. Hei, olen Jouni Kettunen, musiikkiterapeutti. Käytän työssäni mm. Vibrac hoitoa eli matalataajuinen äänivärähtelyhoitomenetelmä. Sitä käytetään mm. rentoutukseen, unettomuuden hoitoon, kivunhallintaan - fibromyalgia, stressin hoitoon jne. Mm. Seinäjoen keskussairaalassa tätä menetelmää on käytetty paljon nimen omaan fibromyalgian hoidossa. Joillakin musiikkiterapeuteilla on Vibrac -hoitajan koulutus ja näin valmius antaa tätä hoitoa. Suosittelen sinua kokeilemaan tätä. Hoitotapahtuma on rentouttava ja miellyttävä. Käy tutustumassa lisää esim. kotisivuillani www.jounikettunen.fi
    Terveisin Jouni Kettunen

    VastaaPoista